3 Haziran 2016 Cuma

Fesleğen Soslu Kuşkonmaz Salatası

Malzemeler:

1 demet kuşkonmaz

5-6 dal fesleğen

2 çorba kaşığı

2 çorba kaşığı süzme yoğurt

3-4 damla limon suyu

Tuz


Hazırlanışı:

Öncelikle diplerinden 2 cm keserek ayırdığımız kuşkonmazları tuzlu suda 10-12 dk kadar haşlıyoruz. 

Diriliğini kaybetmemesi için haşladığımız kuşkonmazları buzlu suya koyarak 1-2 dk bekletiyoruz. 


Böylelikle kuşkonmazlar hem rengini koruyacak hem de diri kalacaktır. Daha sonra suyunun süzülmesi için süzgece koyuyoruz.

Kuşkonmazlar bir kenarda süzülürken, diğer tarafta sos için hazırladığımız diğer malzemeleri fesleğenler parçalanana kadar blenderde çırpıyoruz.

Tabağa dizdiğimiz kuşkonmazların üzerine, hazırladığımız sosu gezdirerek servis yapıyoruz.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder