Malzemeler:
1 demet
kuşkonmaz
5-6 dal
fesleğen
2 çorba kaşığı
2 çorba kaşığı
süzme yoğurt
3-4 damla limon
suyu
Tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle
diplerinden 2 cm keserek ayırdığımız kuşkonmazları tuzlu suda 10-12 dk kadar
haşlıyoruz.
Diriliğini kaybetmemesi için haşladığımız kuşkonmazları buzlu suya koyarak 1-2 dk bekletiyoruz.
Diriliğini kaybetmemesi için haşladığımız kuşkonmazları buzlu suya koyarak 1-2 dk bekletiyoruz.
Böylelikle kuşkonmazlar hem rengini koruyacak hem
de diri kalacaktır. Daha sonra suyunun süzülmesi için süzgece koyuyoruz.
Kuşkonmazlar
bir kenarda süzülürken, diğer tarafta sos için hazırladığımız diğer malzemeleri
fesleğenler parçalanana kadar blenderde çırpıyoruz.
Tabağa
dizdiğimiz kuşkonmazların üzerine, hazırladığımız sosu gezdirerek servis
yapıyoruz.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder