7 Haziran 2016 Salı

Yumurtalı Kuşkonmaz

















Malzemeler:

Yarım demet kuşkonmaz

2 adet yumurta

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 diş sarımsak

½ kırmızı kapya biber

2 yemek kaşığı soya sosu

1 yemek kaşığı susam


Hazırlanışı:

Saplarından 1-2 cm keserek ayırdığınız kuşkonmazları iki üç parça halinde doğrayın. İnce ince dilimlediğiniz kırmızı kapya biberler ile birlikte zeytinyağı ile tavada kısa bir süre kavurun. Daha sonra yine ince dilimler halinde doğradığınız sarımsakları tavaya ilave edin.

Kuşkonmaz, biber ve sarımsakları rengi pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra, yavaş yavaş soya sosunu ekleyin. 1 yemek kaşığı susamı da ilave ettikten sonra biraz daha kavurup üzerine 2 yumurtayı kırın ve yine 1 yemek kaşığı soya sosu ekleyin.

Yumurtalar çok fazla kurumadan ocağın altını kapatın ve karıştırmaya devam edin.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder