30 Mayıs 2016 Pazartesi

Fırında Kuşkonmaz



Hem sağlıklı hem de lezzetli bir kuşkonmaz tarifi olan fırında kuşkonmaz, beyaz veya kırmızı etin yanında yiyebileceğiniz güzel bir garnitür olarak en sık tercih edilen tariflerden biridir. Özellikle ızgara somonun yanına çok yakışıyor. Aynı zamanda kolay ve zahmetsiz bir tarif!

Malzemeler:

Bir demet kuşkonmaz

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet rendelenmiş limon kabuğu

2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan ya da kaşar peyniri

Tuz

Karabiber

Pul biber


Hazırlanışı:

Öncelikle fırınınızın ızgara kısmını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyin. Fırın kabınızın üzerine bir pişirme kağıdı koyduktan sonra, temizleyerek soyduğunuz kuşkonmazları yerleştirin. Üzerlerine zeytinyağı dökerek bütün kuşkonmazlara iyice yedirin. Hazırladığınız unu, limon kabuğu rendesini, peyniri, tuzu ve baharatları üzerine serpin. Fırına atıp yaklaşık 10-15 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak bir şekilde servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder