Hem sağlıklı hem
de lezzetli bir kuşkonmaz tarifi olan fırında kuşkonmaz, beyaz veya kırmızı
etin yanında yiyebileceğiniz güzel bir garnitür olarak en sık tercih edilen
tariflerden biridir. Özellikle ızgara somonun yanına çok yakışıyor. Aynı
zamanda kolay ve zahmetsiz bir tarif!
Malzemeler:
Bir demet
kuşkonmaz
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 adet
rendelenmiş limon kabuğu
2 yemek kaşığı
rendelenmiş parmesan ya da kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Pul biber
Hazırlanışı:
Öncelikle fırınınızın
ızgara kısmını 200 dereceye ayarlayarak ısınmasını bekleyin. Fırın kabınızın üzerine
bir pişirme kağıdı koyduktan sonra, temizleyerek soyduğunuz kuşkonmazları yerleştirin.
Üzerlerine zeytinyağı dökerek bütün kuşkonmazlara iyice yedirin. Hazırladığınız
unu, limon kabuğu rendesini, peyniri, tuzu ve baharatları üzerine serpin.
Fırına atıp yaklaşık 10-15 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak bir şekilde
servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder