Kuşkonmaz otu, kısa dönemli üretimi nedeniyle sadece belli aylarda tezgahlardaki
yerini alır. Bu nedenle kuşkonmazın en taze olduğu zamanlar olan
Mart, Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmelisiniz.
Peki
kuşkonmaz satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Öncelikle
taze kuşkonmazın uçları sıkıca kapalı ve parlak görünümlü
olmalıdır. Uçları açılmış kuşkonmaz, muhtemelen tazeliğini
yitirmiş demektir. Sapları açık canlı yeşil ve düz,
tomurcukları da hafif mor renkli olmalıdır. Kuşkonmazın ince
gövdeli olanları çok daha taze ve tatlı olur. Saplarının
uzunluğu da yaklaşık olarak 15 cm ila 28 cm arası olmalıdır.
Kuşkonmazlar,
elle kırılabilecek sertlikte tercih edilmeli ve fazla kalın
olmamalıdır. Aynı zamanda dokusunun nemli olmasına da özen
gösterilmelidir.
Saplarının
aynı kalınlıkta olmasına özen gösterirseniz, pişirirken eşit
bir şekilde pişmesini sağlamış olursunuz.
Eğer
tercihiniz beyaz kuşkonmazdan yana ise, bu durumda mümkün
olduğunca kalın ve etli olanlarını tercih etmelisiniz.
Satın
aldığınız kuşkonmazları su dolu bir kavanoza koyarak
buzdolabında saklamanızı ve en fazla iki üç gün içerisinde
tüketmenizi öneririz. Kullanacağınız zamana kadar su içerisinde
kalmalıdır. Dondurucuda sakladığınız kuşkonmazlar ise, en fazla bir yıl gibi bir kullanım ömrüne sahiptir. Onu da buzları
çözülmeden kullanmanız tavsiye edilir.
Daha önceki kuşkonmaz siparişimi bu siteden vermiştim memnun kaldım önerebilirim http://www.kuskovucu.co/haber/plastik-kuskonmaz-bariyer
YanıtlaSil