23 Mayıs 2016 Pazartesi

Kuşkonmaz Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?





Kuşkonmaz otu, kısa dönemli üretimi nedeniyle sadece belli aylarda tezgahlardaki yerini alır. Bu nedenle kuşkonmazın en taze olduğu zamanlar olan Mart, Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmelisiniz.

Peki kuşkonmaz satın alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikle taze kuşkonmazın uçları sıkıca kapalı ve parlak görünümlü olmalıdır. Uçları açılmış kuşkonmaz, muhtemelen tazeliğini yitirmiş demektir. Sapları açık canlı yeşil ve düz, tomurcukları da hafif mor renkli olmalıdır. Kuşkonmazın ince gövdeli olanları çok daha taze ve tatlı olur. Saplarının uzunluğu da yaklaşık olarak 15 cm ila 28 cm arası olmalıdır.

Kuşkonmazlar, elle kırılabilecek sertlikte tercih edilmeli ve fazla kalın olmamalıdır. Aynı zamanda dokusunun nemli olmasına da özen gösterilmelidir.

Saplarının aynı kalınlıkta olmasına özen gösterirseniz, pişirirken eşit bir şekilde pişmesini sağlamış olursunuz.

Eğer tercihiniz beyaz kuşkonmazdan yana ise, bu durumda mümkün olduğunca kalın ve etli olanlarını tercih etmelisiniz.

Satın aldığınız kuşkonmazları su dolu bir kavanoza koyarak buzdolabında saklamanızı ve en fazla iki üç gün içerisinde tüketmenizi öneririz. Kullanacağınız zamana kadar su içerisinde kalmalıdır. Dondurucuda sakladığınız kuşkonmazlar ise, en fazla bir yıl gibi bir kullanım ömrüne sahiptir. Onu da buzları çözülmeden kullanmanız tavsiye edilir.

1 yorum:

  1. Daha önceki kuşkonmaz siparişimi bu siteden vermiştim memnun kaldım önerebilirim http://www.kuskovucu.co/haber/plastik-kuskonmaz-bariyer

    YanıtlaSil