Süs bitkisi olarak da kullanılan kuşkonmaz otu, yemeğinden
salatasına kadar birçok çeşidi ile sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer
alıyor. Hafif odunsu kokusu ve eşsiz lezzeti ile damak zevkinize hitap eden bu
sebzeyi farklı alternatiflerle tüketebilirsiniz.
Öncelikle bol tuzlu ve kaynar suda 3-5 dakika
haşlayacağınız kuşkonmazları, dik durması için hemen buzlu suya yatırıyorsunuz.
Yalnız en fazla iki dakika sonra çıkarıyorsunuz.
Haşladığınız kuşkonmazları, isterseniz ızgarada
kızartabilir, isterseniz üzerini soslayarak etinizin yanında garnitür olarak servis
edebilirsiniz. Ya da salatasını yapabilirsiniz.
Yoğurt ve sarımsak ile meze olarak da kullanabileceğiniz
haşlanmış kuşkonmazları blender aracılığı ile püre yaparak lezzetli bir çorba da
yapabilirsiniz.
Makarnadan sahanda yumurtaya birçok yemeğin içine
katabileceğiniz kuşkonmaz otunun dilerseniz turşusunu dahi kurabilirsiniz.
Hepsine çok yakışıyor. Karar sizin!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder