27 Mayıs 2016 Cuma

Kuşkonmaz Nasıl Yenir?

Süs bitkisi olarak da kullanılan kuşkonmaz otu, yemeğinden salatasına kadar birçok çeşidi ile sofralarımızın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Hafif odunsu kokusu ve eşsiz lezzeti ile damak zevkinize hitap eden bu sebzeyi farklı alternatiflerle tüketebilirsiniz.

Öncelikle bol tuzlu ve kaynar suda 3-5 dakika haşlayacağınız kuşkonmazları, dik durması için hemen buzlu suya yatırıyorsunuz. Yalnız en fazla iki dakika sonra çıkarıyorsunuz.



Haşladığınız kuşkonmazları, isterseniz ızgarada kızartabilir, isterseniz üzerini soslayarak etinizin yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz. Ya da salatasını yapabilirsiniz.

Yoğurt ve sarımsak ile meze olarak da kullanabileceğiniz haşlanmış kuşkonmazları blender aracılığı ile püre yaparak lezzetli bir çorba da yapabilirsiniz.

Makarnadan sahanda yumurtaya birçok yemeğin içine katabileceğiniz kuşkonmaz otunun dilerseniz turşusunu dahi kurabilirsiniz. Hepsine çok yakışıyor. Karar sizin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder