25 Mayıs 2016 Çarşamba

Kuşkonmaz Nasıl Saklanır?



Uygun koşullarda saklanmadığı sürece tazeliğini kısa sürede yitiren kuşkonmaz, dikkat edeceğiniz birkaç püf noktası sayesinde size daha uzun bir süre kullanım olanağı sağlar.

Peki bu püf noktaları nelerdir?

Öncelikle satın aldığınız kuşkonmazların uçları saplarına göre daha soluk ise, kısa bir süre soğuk suda bekleterek tazeleşmelerini sağlayabilirsiniz.

Eğer kuşkonmazları hemen pişirmeyip 2-3 gün buzdolabında muhafaza etmek istiyorsanız, saplarından biraz kestiğiniz kuşkonmazları su dolu kavanozun içine sapları dik olarak yerleştirin ve bu şekilde dolaba koyun. Bu süreyi biraz daha uzatmak içinse, kuşkonmazları ıslak bir kağıt havluya ya da nemli bir beze sardıktan sonra buzdolabı poşetine yerleştirin ve dolaba koyun.

Kuşkonmaz sebzesini derin dondurucuda saklamak istiyorsak; öncelikle kalın olanların gövdelerindeki kabukları soymakla işe başlıyoruz. İnce olanlar için böyle bir işlem yapmaya gerek yok. Saplarından biraz kesmeyi de unutmayın! Temizlediğiniz kabuk ve sapları çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. Daha sonra ortalama 15 cm uzunluğunda parçalara ayırarak iyice yıkıyoruz. Hazırladığımız kuşkonmazları, besin değerini kaybetmeyecek kadar 5 dk gibi kısa bir süre tencerede haşlıyoruz. İçlerinde kırık ya da rengi bozuk olanlar varsa ayırıyoruz ve hemen poşetleyip dondurucuya atıyoruz.

Kuşkonmazı derin donducuda en fazla bir yıl bekletmeniz ve çıkardıktan sonra buzları çözülmeden pişirmeniz tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder