Uygun koşullarda saklanmadığı sürece tazeliğini kısa sürede yitiren
kuşkonmaz, dikkat edeceğiniz birkaç püf noktası sayesinde size daha uzun bir
süre kullanım olanağı sağlar.
Peki bu püf noktaları nelerdir?
Öncelikle satın aldığınız kuşkonmazların uçları saplarına göre daha
soluk ise, kısa bir süre soğuk suda bekleterek tazeleşmelerini
sağlayabilirsiniz.
Eğer kuşkonmazları hemen pişirmeyip 2-3 gün buzdolabında muhafaza etmek
istiyorsanız, saplarından biraz kestiğiniz kuşkonmazları su dolu kavanozun
içine sapları dik olarak yerleştirin ve bu şekilde dolaba koyun. Bu süreyi
biraz daha uzatmak içinse, kuşkonmazları ıslak bir kağıt havluya ya da nemli
bir beze sardıktan sonra buzdolabı poşetine yerleştirin ve dolaba koyun.
Kuşkonmaz sebzesini derin dondurucuda saklamak istiyorsak; öncelikle kalın
olanların gövdelerindeki kabukları soymakla işe başlıyoruz. İnce olanlar için
böyle bir işlem yapmaya gerek yok. Saplarından biraz kesmeyi de unutmayın! Temizlediğiniz
kabuk ve sapları çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. Daha sonra ortalama 15
cm uzunluğunda parçalara ayırarak iyice yıkıyoruz. Hazırladığımız
kuşkonmazları, besin değerini kaybetmeyecek kadar 5 dk gibi kısa bir süre
tencerede haşlıyoruz. İçlerinde kırık ya da rengi bozuk olanlar varsa
ayırıyoruz ve hemen poşetleyip dondurucuya atıyoruz.
Kuşkonmazı derin donducuda en fazla bir yıl bekletmeniz ve çıkardıktan
sonra buzları çözülmeden pişirmeniz tavsiye edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder